De snelkookpan van inzichten

12 jun 20200 Reacties

 

We zijn weer begonnen, we pakken de boel weer een klein beetje op. De basisscholen gaan weer all the way, het voortgezet heeft nog vele beperkingen. 

Wat een bijzondere tijd hebben we achter de rug.  

Ik zeg ’achter de rug’ als ik denk aan onze kinderen, ik weet dat jij als ouder misschien nog midden in die periode zit. Dat er misschien een hele donkere wolk boven je hoofd hangt, door zorgen over hoe het de komende tijd verder moet. 

Ik weet er alles van. De afgelopen tijd was een lastige maar ook leerzame tijd. Opeens moesten we ècht in het nu leven. Steeds weer aanpassen, steeds weer bedenken hoe verder te gaan. Het was zwaar, het was confronterend, het was een snelkookpan vol met lessen. 

Ondanks dat het zwaar was wil ik vooral aan deze periode terugdenken als aan een heel waardevolle tijd. Want wat hebben we veel geleerd over onszelf, over onze kinderen, over hoe we functioneren als gezin. 

We hebben gedwongen mogen uitproberen hoe het is als alles, wat we normaal vinden, weg valt. De mallemolen van het leven waar we in meegesleurd werden. 

Want wat gebeurt er als je nergens meer naar toe hoeft? Als alle verplichtingen wegvallen? Als alle afleiding wegvalt, alles waar we onbewust naartoe hebben kunnen vluchten, om niet geconfronteerd te worden met lastige dingen van onszelf, van onze partner, van ons gezin.  

Dan gebeurt er een wonder. Je krijgt elke keer weer opnieuw inzichten die je daarvoor niet eerder hebt gehad. Inzichten die je daarvoor wel als fluisterend stemmetje hebt gehoord maar steeds weer aan de kant hebt geschoven. Het schreeuwt je toe, het duwt je met je neus op de feiten. 

Ik heb zoveel ouders gesproken die vertelden dat ze eindelijk weer de tijd hadden om te genieten. Van de kinderen, van het samen zijn, van de stilte, van het idee dat ze niets hoefden. 

Ik heb ook ouders gesproken die ontdekkingen deden waar ze van schrokken. Het was lastig om samen thuis te zijn. De kinderen hadden veel moeite met het thuiswerken. De leegte was beangstigend voor sommige ouders, want wie ben je nog zonder je werk, zonder je clubjes?  

Hoe was deze periode voor jou? Hoe is het jullie vergaan als gezin? 

En hoe gaat het nu? 

Maak jij je zorgen over jouw kind? Over school? Over bepaald gedrag? Weet dan dat je bij mij terecht kunt. Een probleem kan heel groot lijken als je steeds in het zelfde cirkeltje aan het ronddraaien bent. Ik kan je helpen die cirkel te doorbreken. 

Ben je juist enorm tegen jezelf aangelopen de afgelopen periode? Vond je het lastig om je aan te passen aan de nieuwe situatie? Vond je het moeilijk de vader of moeder te zijn die je graag wilt zijn?  

Ik ben benieuwd naar jou gedachten en gevoelens over de afgelopen periode. 

Wat was voor jou een positief inzicht? Waarvan moest je even slikken?  

Misschien heb je een hulpvraag over school, over kindercoaching of over jouw rol als ouder. 

Laat het me weten via mail@anketragter.nl 

Een afspraak is zo gemaakt. 

Ik wens je een fijn weekend toe. 

Liefs, 

Anke 

06-49841642 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anke Tragter

Remedial Teaching
Kindertolk
Kindercoaching

Neem contact op

T 0573-256770 / 06-49841642
M mail@anketragter.nl

Gegevens

Dollehoedsdijk 13

7244 RM Barchem