Dominante Tante

7 mrt 20190 Reacties

Laat jij ruimte vrij?
Ben jij een dominante tante?
In jouw gezin?

Eerlijk gezegd ben ik een erg dominante tante.

Het is er langzaam ingeslopen. Door mijn achtergrond, door het feit dat ik even minder ben gaan werken toen de kinderen klein waren. Hoe zit dat bij jou?

Vanaf het moment dat wij ouders werden, mijn man en ik, heb ik het voortouw genomen in het uitzetten van de lijnen en ideeën rondom de opvoeding. Mijn man vond dat fijn, we hadden geen ervaring en hij ging er vanuit dat ik het allemaal heel goed wist. Ik had een behoorlijk eigen mening en visie over opvoeden en hij kon zich hier ook in vinden. We overlegden veel, maar ik maakte ook eigen keuzes die ik hem dan weer uitlegde. Omdat ik steeds thuis was met de kinderen werd ik steeds meer gedreven en werd het moederschap steeds meer mijn ‘baan’. Heerlijk voor hem, want dan hoefde hij zich daar geen zorgen over te maken.

Ik regelde alles, zorgde dat het allemaal op rolletjes liep. Ook toen ik weer ging werken en de kinderen naar school gingen, naar zwemles en sportclubs bleef ik alles regelen. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik alles moest doen en er begon een baal gevoel te ontstaan.

Ik rende me rot en werd moe en chagrijnig. Ik werd boos op mijn man, zijn leven leek veel overzichtelijker.

Het was echter heel oneerlijk van me.

Ik gaf namelijk totaal niet aan dat ik het anders wilde.
Dat ik meer taken wilde delen.
Daardoor had mijn man geen idee. Hij zag alleen dat zijn vrouw steeds bozer en vermoeider werd.

Ik zie dit bij zoveel moeders gebeuren. Ze doen alles en proberen het zo goed mogelijk te doen. Ze klagen over het feit dat ze alles moeten doen maar laten geen enkele ruimte vrij voor de partner om een stukje over te nemen.

Heb jij dat ook? Dat je alles doet en geen ruimte vrij laat? Dat je partner het toch niet kan zoals jij, dat je bepaalde dingen niet los kunt laten?

Jouw man wil maar één ding en dat is dat jij straalt, dat jij lekker in je vel zit en blij bent met jouw leven. Want op die manier ben je voor hem woest aantrekkelijk :). Geef hem de ruimte om er voor jou te zijn. Om iets van je over te nemen. Leg uit dat je het veel vindt en vraag of hij een taak over zou kunnen nemen. Wanneer je het uitlegt zal hij alles voor je doen. Echt waar.

Afgelopen week coachte ik een moeder die dit probleem ook had. Ik heb haar verteld dat ze meer tijd voor zichzelf in mocht lassen. En wat gebeurde er? Op de avond waarop ze lekker in een bad lag te relaxen was haar gezin druk in de weer geweest. Toen ze uit bad kwam was het rommelige huis aan kant gemaakt en haar man had zelfs kaarsjes aangestoken.

Laat ruimte vrij en er gebeurt een wonder.

Fijne week!

Liefs,

Anke

PS. Doe je mee?
Wil jij meer tijd voor jezelf, meer energie en wel sprankelen zoals je vroeger deed?
Op 19 maart start de prachtige Sprankel Challenge waarin jij in 5 dagen écht met jezelf aan de slag gaat.
Zodat jij je weer de vrouw en moeder kunt zijn die je graag wilt zijn.
Bekijk mijn website voor meer informatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anke Tragter

Remedial Teaching
Kindertolk
Kindercoaching

Neem contact op

T 0573-256770 / 06-49841642
M mail@anketragter.nl

Gegevens

Dollehoedsdijk 13

7244 RM Barchem