Het houdt een keer op, je kunt niet alles

15 jan 20210 Reacties

“Houdt het dan nooit op!” De beroemde zin die Carice van Houten schreeuwt in de film Zwartboek. Deze zin spookt door mijn hoofd, steeds vaker. Hij heeft de zin uit Frozen (“laat het los, laat het gaan” vervangen.) 

Wat is dit een enorme kluif waar we ons als ouders in vast moeten bijten. Steeds maar weer aanpassen, meebewegen. Voor ons houdt het gewoon echt een keertje op. We kunnen niet steeds maar weer verder, er zijn echt grenzen. 

Ik wil je laten weten dat je niet alleen bent. Het lijkt soms, als je kijkt naar Facebook en Instagram, alsof anderen het allemaal zo eventjes uit hun mouw schudden. Dat de anderen wel die perfecte ouder kunnen zijn in deze lastige tijd. 

Dit is natuurlijk niet zo. 

De meeste ouders en ik kan het weten want ik spreek ze elke dag, zijn enorm aan het worstelen. Ik probeer ouders en kinderen vaak lichtpuntjes te bieden, een uitzicht waar ze naartoe kunnen gaan. Maar dit kan pas als er begrip is voor wat er nu speelt. 

Want je bent geen juf of meester, werken vanuit huis is al lastig genoeg. 

Je wilt niet die entertainer van je kind zijn en dit hoef je ook niet te zijn.  

Je loopt tegen jezelf aan, voelt emoties die je het liefst weg wilt drukken maar misschien is het tijd om ze er gewoon even uit te gooien op jouw moment. 

Het is gewoon zwaar. Je mist je eigen ruimte. Je weet niet hoe lang dit nog gaat duren en gewoon positief zijn lukt soms gewoon niet. 

Het is even wat het is. We kunnen niet alles, soms houd het gewoon echt even op. 

Het enige wat we kunnen doen is om te proberen weer in verbinding te komen met ons gevoel, met onze gedachten. Om even de stilte op te zoeken. Deze tijd is daar uitermate geschikt voor. Want doordat alle afleiding die we normaal op kunnen zoeken weg is gevallen kunnen we die onrust in onszelf meer en meer voelen. Dat maakt het ook zo lastig voor velen. 

Luister eens naar wat je denkt en voelt en accepteer die gedachten maar gewoon. Ze mogen er zijn en ze vertellen je juist heel duidelijk wat je nodig hebt.  

Probeer aandacht te geven aan de mensen, activiteiten die je energie geven, die je uitdagen, die je blij maken. Hoe klein of simpel ze ook zijn.  

Je bent niet de enige, we komen hier doorheen. 

Wil je graag wat extra ondersteuning voor het schoolwerk van je kind? Dat kan, laat het me weten via mail@anketragter.nl 

Wil je juist graag voor jezelf een luisterend oor? Een afspraak is zo gemaakt. 

Liefs, 

Anke 

06-49841642 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anke Tragter

Remedial Teaching
Kindertolk
Kindercoaching

Neem contact op

T 0573-256770 / 06-49841642
M mail@anketragter.nl

Gegevens

Dollehoedsdijk 13

7244 RM Barchem