Ik wil je even een hart onder de riem steken. 

13 dec 20190 Reacties

Ik wil je even een hart onder de riem steken. 

Ik merk namelijk, ook bij mezelf, dat de december stress een beetje begint toe te slaan. 

Vanuit een bepaalde gewoonte begint het hoofd weer vol te raken. 
Todo lijstjes worden langer en langer en de vermoeidheid neemt toe. 

Vandaag even een kort bericht voor jou. 
Want hoe ga je met die drukte om als je geen tijd hebt om even lekker in bad te gaan liggen of om even me-time in te plannen? 

Hier komt’ ie: 

  • Pak zoveel mogelijk daglicht als je maar pakken kunt. Je hebt dit licht nodig om wakker en fit te blijven. Om je vitaminen binnen te krijgen en om die heerlijke frisse lucht in te kunnen ademen. 
  • Focus je op vaste momenten even op je ademhaling. Zonder dat je het zelf in de gaten hebt ga je door de stress steeds gejaagder ademen. Hierdoor word je onrustig en hierdoor voel je je slechter. Wanneer je vier keer per dag de volgende oefeningen doet, zul je meer rust ervaren. Breng je ademhaling naar een rustig tempo. Adem in door je neus en adem uit door je mond. Adem naar je buik toe. Doe dit voordat je opstaat en daarna voor iedere maaltijd. Je kunt het ook toepassen voor je gaat slapen.       
  • Kijk naar je to-do lijstje. Kijk naar hoe je je lijstje hebt ingevuld. Let er op dat je bij elk punt een werkwoord gebruikt. En gebruik kleine stapjes. De werkwoorden maken het meer behapbaar voor je en duidelijker. In plaats van bijvoorbeeld kerstkaarten, maak je twee actie punten. Kerstkaarten kopen en kerstkaarten schrijven. Probeer het maar eens.     
  • Let even extra op wat je eet. Nu de chocoladeletters drie rijen dik in de kast liggen is de verleiding groot. Echter eet ook verse groente en fruit. Alles wat je in je mond stopt werkt door in je lichaam en in je energie. Snoep en chocolade zijn erg lekker maar maken je uiteindelijk moe. 
  • Drink voldoende water.   
  • Blijf in beweging.                

Ik wens je een fijn weekend en voor volgende week een gezellige kerst-schoolweek voor je kinderen. 

Liefs, 
Anke 
 
 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anke Tragter

Remedial Teaching
Kindertolk
Kindercoaching

Neem contact op

T 0573-256770 / 06-49841642
M mail@anketragter.nl

Gegevens

Dollehoedsdijk 13

7244 RM Barchem