In 5 stapjes meer flexibel

22 mei 20200 Reacties

Dinsdagavond, tijd voor de zoveelste persconferentie van Mark Rutte. 

Ik heb al wat geruchten gehoord en ik merk dat ik gespannen zit te kijken. 

Na de persconferentie heb ik hoofdpijn, enorme hoofdpijn.  

Ik merk dat de rek er een beetje uit begint te raken bij mij.  

De rek in mijn flexibiliteit. 

 

Al sinds het begin van de coronatijd buig ik flexibel met alles mee. 

Steeds weer pas ik mijn schema’s, mijn ritme en dat van mijn gezin, aan. 

Het is passen en meten maar iedere keer lukt het weer de combi, werk en privé, in balans te houden. 

Zelfs het ziek worden van mijn zoon heeft ons er niet onder gekregen. (Een ziekenhuis opname van een week en alles wat daarbij hoort gaat je niet in de koude kleren zitten. Gelukkig gaat het weer oké met hem.) 

Maar nu, na de meivakantie, na weer een nieuw schema voor alle kinderen en moeders die mijn praktijk bezoeken gaat het alweer anders vanaf 8 juni. De scholen gaan weer helemaal open.  

Ik ervaar even een gevoel van stress, hoe gaan we dit weer invullen, maar probeer ook dit weer even van me af te laten glijden. 

“Het komt goed. Voor alles komt weer een oplossing, denk in kleine stapjes.” hoor ik mezelf toespreken. 

 

Hoe gaat het met jou? 

Ik ben een kei in flexibel zijn maar als ik het al moeilijk heb, hoe is het dan voor jou? 

Vandaag geef ik je vijf tips over hoe jij meer flexibel kunt worden. 

Tip 1. Leer om water bij de wijn te doen.  

Niet alles gaat zoals jij het in je hoofd hebt. Zeker in deze tijd gaat het vaak heel anders. Kijk naar hoe je bepaalde dingen wat meer los kunt laten, kunt laten vieren. Maak het niet te moeilijk voor jezelf. 

Tip 2. Vergeef jezelf. 

Wees niet zo streng voor jezelf. Het zijn rare tijden. Het loopt nu misschien niet op rolletjes maar dat komt wel weer. Maak er het beste van. Meer dan je best kun je niet doen. 

Tip 3. Accepteer imperfectie. 

Je hoeft niet alles perfect te doen. Foutjes maken mag. Het is juist heel goed als je als ouder aan je kinderen laat zien dat je ook nog aan het oefenen en leren bent. Laat zien dat ook jij je wel eens vergist of iets mis kan laten gaan. Laat zien hoe je er een positieve draai aan probeert te geven. Misschien is dit in het begin nog lastig maar gaandeweg zul je merken dat het beter gaat. 

Tip 4. Geef je overvolle schema op. 

Heb je normaal gesproken een heel druk schema en moet je wéér wat omgooien? Kijk nog eens naar dit bomvolle schema. Welke onderdelen mogen wel uitgesteld worden? Welke mogen definitief weg? Wat kun je misschien zelfs wel aan een ander overlaten? 

Ik merk dat veel ouders meer rust in huis hebben doordat veel activiteiten weggevallen zijn. Dit geeft al veel lucht en ruimte. Ruimte die je in kunt zetten om meer flexibel te kunnen zijn. 

En dit brengt me bij tip5. 

Tip 5. Plan me time in 

Even niks. Want hoe meer lege agendamomenten je hebt, hoe beter je in staat bent flexibel te zijn. Je hebt momenten van even niks heel hard nodig. Je hoeft niet de hele dag te rennen. 

Ik heb bijvoorbeeld, voordat ik dit blog ging schrijven, heerlijk zitten niksen op mijn veranda. Ik heb naar een vogelechtpaar zitten kijken dat heel druk was met het brengen van wormpjes naar hun kroost. Toen ik zo even een kwartiertje gezeten had kreeg ik opeens zin om weer wat te doen. En zie hier, mijn blog is klaar. 

 

Fijn weekend! 

Liefs, 
Anke 

Merk je dat het jou heel veel moeite kost flexibel om te gaan met de steeds wisselde thuissituatie? 

Of vind je het moeilijk je kind goed te begeleiden? 

Stuur me even een mail met je zorgen, dan bel ik je heel snel terug voor een vrijblijvend gesprek. 

Ik werk vanuit mijn praktijk in Barchem maar kan ook via Skype of videobellen met WhatsApp hulp bieden, heel flexibel. 

mail@anketragter.nl 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anke Tragter

Remedial Teaching
Kindertolk
Kindercoaching

Neem contact op

T 0573-256770 / 06-49841642
M mail@anketragter.nl

Gegevens

Dollehoedsdijk 13

7244 RM Barchem