Zes weken lang de moeder uithangen en wat dat met je doet

12 sep 20200 Reacties

Heerlijk hè! 

Dat de scholen weer zijn begonnen. 

Dat je je huis weer voor jezelf hebt. 

 

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het de afgelopen periode best lastig had. 

Normaal gesproken ben ik alleen thuis. 

Ik werk dan lekker vanuit mijn praktijk, laat de hond even uit, ga relaxt lunchen, alles lekker op mijn ritme. 

Opeens, sinds de Corona uitbraak, was het huis vol, moest er voor iedereen lunch klaargezet worden, moesten er afspraken gemaakt worden en waren er ergernissen. 

Ergernissen bij mij. 

Want eerst vond ik het natuurlijk best gezellig. Maar op een gegeven moment liep ik me wel erg veel aan te passen. Niemand had dit van mij gevraagd maar toch deed ik het. Ik liep weer met iedereen rekening te houden en deed hierdoor mezelf te kort. 

Ik weet dat heel veel moeders dit doen. Afgelopen maanden mocht ik zelf ervaren wat dit met je doet. 

En vooral deze zomervakantie waarbij we voor het eerst niet op vakantie zijn geweest. 

Een vakantie waarvan ik nu zie dat ik zes weken lang de moeder heb lopen uithangen. Oef, dat klinkt best negatief maar zo voelde het af en toe wel. 

Ik merkte dat ik met de dag zeurderiger werd. Ik ging overal moeilijk over doen, lette op dingen die ik normaal gesproken gemakkelijk kan laten gaan. Ik voelde me alleen, terwijl iedereen er was. Ik voelde me op een gegeven moment zelfs minderwaardig. 

Het was goed om dit weer even te ervaren. Want ik had het eerst niet zo in de gaten, zoals het bij heel veel moeders gaat, maar ik leverde stapje voor stapje een stukje van mezelf in. Hierdoor ging mijn energie weg en hierdoor raakte ik uit balans. 

Voor mezelf maar ook voor mijn gezin was het noodzakelijk dat ik heel snel weer mezelf zou worden. Gewoon Anke en niet die moeder. 

Ik ben verbinding gaan zoeken met vriendinnen, mijn moeder, mensen waarmee ik kon praten over wat me bezig hield. Zodra ik ging delen wat er speelde hoorde ik mezelf dingen zeggen die voor mij Eye openers waren. Want eigenlijk wist ik best wat er aan de hand was, wat ik nodig had. Het is zo fijn als je iemand hebt om even mee te praten, het helpt je echt verder. 

Ik ben dingen gaan doen die ìk heerlijk vind om te doen, in de tuin werken, een boek lezen, een mooie film kijken, lekkere recepten uitproberen. Deze dingen gaven me veel voldoening. 

Ik ben veel gaan sporten, om weer lekker in mijn vel te zitten en andere mensen te ontmoeten. 

Je kunt niet alleen maar moeder zijn. 

Jij bent ook jij. 

Je hebt aandacht en liefde nodig van anderen maar vooral van jezelf. 

Je hebt voeding en uitdaging nodig. 

Ook jij mag ergens naar uit kijken, zin hebben om iets te gaan doen. 

Het zijn vaak de kleine dingen die een glimlach op je gezicht toveren. 

Ik ga zo even flink aan de bak bij de sportschool en na een uitgebreide douche ga ik twee heesters in de tuin planten. 

Het vooruitzicht van die mooie planten in mijn tuin maken me nu al blij. 

Zo simpel kan het zijn. 

Wat ga jij doen? 

Fijn weekend! 

Liefs, 

Anke 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anke Tragter

Remedial Teaching
Kindertolk
Kindercoaching

Neem contact op

T 0573-256770 / 06-49841642
M mail@anketragter.nl

Gegevens

Dollehoedsdijk 13

7244 RM Barchem